Suyun altında kalan 1 asırlık iskele ortaya çıktı

VAN- Van Gölü'nde küresel iklim değişikliğinin etkisiyle büyük ölçüde su kaybından dolayı suların çekilmesi ve gölde yapılan dip çamuru temizleme çalışmasının ardında gün yüzüne 100 yıllık balıkçı iskelesi ortaya çıktı. 

Dünyanın en büyük tuzlu ve sodalı gölü olan Van Gölü'nde küresel iklim değişikliğinin etkisiyle büyük ölçüde su kaybı yaşarken, yaklaşık 100 yıllık balıkçı iskelesi çamur altına kaldı. ABD Havacılık ve Uzay Ajansının düzenlediği uzay fotoğraf yarışmasıyla adını dünyaya duyuran Van Gölü, küresel iklim değişikliğinden dolayı yaşanan aşırı kuraklıkla gündeme geldi. Sıcaklıkların artmasıyla beraber yağışların azalması Van Gölü'ndeki su kaybını büyük ölçüde artırdı. Kapalı bir havzada yer almasından dolayı diğer göllere oranla kuraklıktan daha fazla etkilendiği belirtildi.

Tuşba ilçesi İskele Mahallesi sahil kısmında başlatılan 1. etaptaki çalışmalar tamamlanırken, Van YYÜ ve İskele 15 Temmuz Parkı arasındaki 2. etap ile İpekyolu ilçesi Yaşar Kemal Parkı sahil kısmındaki 3. etapta ise çalışmalar devam ediyor. 75 iş makinesi ve 80 personel ile yapılan çalışmalarla gölün 14 kilometrelik sahil bandında 2 milyon 700 bin metreküp dip çamuru çıkartılacak.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Van Flamingoların Cenneti Oldu

Uluslararası Başarılarla Türkiye'yi Gururlandırıyor

Hakkari’de kan donduran hayvan katliamı: Bu hayvanlardan intikammı alındı?

Van'da 10 Günlük Gösteri Yürüyüşü ve Protesto Yasaklandı

Van’ın Nüfusu Azalıyor!

Ağrı’da Peş Peşe Gelen İntiharlar Korkutuyor!

Hüda Par’a sebest , muhaliflere yasak

Toprak Altında Olgunlaşan Van’ın Eşsiz Elması

Kadim Aşiretlerden Çözüm Süreci Çağrısına Destek: Silah Bırakma Vurgusu

Yayılan yeni salgın nedeniyle aşı kampanyası ve kapanma olacak mı? Bakan Koca açıkladı