Toprak Altında Olgunlaşan Van’ın Eşsiz Elması

Toprak Altında Olgunlaşan Van’ın Eşsiz Elması

Yıllar önce Maliye Bakanı Adnan Kahveci’nin ilçeyi ziyaret ettiğini belirten Orhan, Kahveci ile yaşadığı unutulmaz bir anısını paylaştı. Orhan, elmanın eşsizliğini anlatırken, “Bu elma toprak altında olgunlaşıyor ve tadını zirveye taşıyor” dedi. Bakan Kahveci elmanın tadına baktığında çok etkilenerek, “Bu elmayı Türkiye’nin her yerine tanıtacağım, herkes bu lezzeti tatmalı” demişti. Ancak, Kahveci’nin vefatının ardından bu proje maalesef hayata geçirilemedi.

Bu elma türü, sonbahar aylarında dalında olgunlaşıyor ve kırmızı rengini alıyor. Soğuk hava bastırmadan önce toplanan elmalar, özel bir yöntemle toprağa gömülerek saklanıyor. Elmalar, toprağın altında, dış ortamla temas etmeden doğal bir süreçle olgunlaşmaya devam ediyor. Bu işlem sayesinde elmalar, kış aylarında en lezzetli haline ulaşıyor ve sofraları süslüyor.

Van’ın Bahçesaray ilçesinin bu özel elması, yüzyıllardır süregelen bir geleneğin ve doğanın eşsiz bir armağanı olarak daha geniş bir kitle tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Hem yöre halkı hem de gastronomi meraklıları için bu elma, unutulmaz bir tat olarak öne çıkıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YUSUFUN KUYUSU (2)

Van’da Uyuşturucuya Geçit Yok

Dar gelirlinin ucuz et kuyruğu

YUSUFUN KUYUSU

Van’da fahiş fiyatlar bacası olmayan fabrikayı vurdu!

Mukus Çayı’nı Kurutmayın!

Yeni Yol Partisi Zehire Karşı Ayağa Kalktı

Türkiye’de Ölüm Oranı Düştü

26 Yıllık Hasret Sona Erdi: Vanspor FK 1. Lig’de!

Van’da Sahte Doktor Operasyonu