Van Balığı Dardanel Markasıyla Raflarda Yerini aldı
VAN- Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı sularında yetişen, sazan balığı ailesine ait olan ve sıfır alerji ve sadakat özelliğiyle dikkat çeken Van Balığı(İnci kefali), artık Dardanel markasıyla Türkiye genelinde tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Hafta sonundan itibaren Migros pazarlarında yerini alacak bu özel lezzet, konserve tarzı sofraları süsleyecek.
Van Balığı Markalaştı
İlk olarak 90’lı yıllarda Van Valisi Abdulkadir Sarı döneminde başlatılan, ardından 2000’li yıllarda Van Ticaret Borsası tarafından denemesi yapılan Van Balığı’nın konserve üretiminde yeni bir şamaya geçildi. Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu üyesi Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun yoğun girişim sonucu, komisyon Van'da incelemelerde bulundu. Van Balığı'nın konserve üretimi için önemli adımlar atıldı. Türkmenoğlu'nun davetiyle Van'a gelen Dardanel Ton Endüstriyel Direktörü (CEO) Hayrettin Ekici ve Dardanel Ton Satın Alma Müdürü Adnan Erdoğan, Van Valisi Ozan Balcı ile bir toplama dağıtımı bu benzersiz balığın uzun raf ömrü konserve üretimi hakkında bilgilendirildi.
Dardanel'den İlk Üretim 50 Ton Konserve
Dardanel firması tarafından ilk etapta 50 tonluk Van Balığı konserve üretimini gerçekleştireceğini ifade eden Van Milletvekili Türkmenoğlu, “ Van Balığı'nın bu şekilde piyasaya sürülmesi, hem yerel ekonomiye katkı sağlayacak hem de Van'ın tanıtımını ulusal ve uluslararası düzeyde artıracak. Şirket, yaklaşık 30 yılda konserve balık ihracatını Van Balığı ile genişletmeyi planını gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Yorum Gönder