Van Balığı Dardanel Markasıyla Raflarda Yerini aldı

Van Balığı Dardanel Markasıyla Raflarda Yerini aldı

Van Balığı  Markalaştı

İlk olarak 90’lı yıllarda Van Valisi Abdulkadir Sarı döneminde başlatılan, ardından 2000’li yıllarda Van Ticaret Borsası tarafından denemesi yapılan Van Balığı’nın konserve üretiminde  yeni bir şamaya  geçildi. Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu üyesi Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun yoğun girişim sonucu, komisyon Van'da incelemelerde bulundu. Van Balığı'nın konserve üretimi için önemli adımlar atıldı. Türkmenoğlu'nun davetiyle Van'a gelen Dardanel Ton Endüstriyel Direktörü (CEO) Hayrettin Ekici ve Dardanel Ton Satın Alma Müdürü Adnan Erdoğan, Van Valisi Ozan Balcı ile bir toplama dağıtımı bu benzersiz balığın uzun raf ömrü konserve üretimi hakkında bilgilendirildi.

Dardanel'den İlk Üretim 50 Ton Konserve

Dardanel firması tarafından  ilk etapta 50 tonluk Van Balığı konserve üretimini gerçekleştireceğini ifade eden Van Milletvekili Türkmenoğlu,  “ Van Balığı'nın bu şekilde piyasaya sürülmesi, hem yerel ekonomiye katkı sağlayacak hem de Van'ın tanıtımını ulusal ve uluslararası düzeyde artıracak. Şirket, yaklaşık 30 yılda konserve balık ihracatını Van Balığı ile genişletmeyi planını gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kayyumun icraatları Van’ı tıkadı

YUSUFUN KUYUSU (2)

Van’da Ucuz Et İçin Kuyruklar Bitmedi

Babacan: Van Daha İyi Yönetilmeyi Hak Ediyor

Van Gölünde Kirlilik Tehlikeli Seviyede

Eskişehir’de Orman Yangını: 10 Şehit, Bölge Yasta

Deprem Uzamanı Naci Görür'den kritik uyarı

Van’da 39 dernek kapatıldı

Van’da Parklardaki WC’ler Kapalı: Vatandaş Mağdur, Tepkiler Büyüyor!

Van Gölü Ağlıyor: Sular Çekiliyor, Hayat Kuruyor