İpekyolu Belediyesi, Geri Dönüşüm Atıklarından Projeler Üretiyor
VAN- İpekyolu Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçe sınırlarında toplanan atıkları geri dönüşüme kazandırarak önemli bir adım attı. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan eTwinning 2023-2024 projesi çerçevesinde İki Nisan İlkokulu öğretmenleri, belediyenin topladığı atıkları geri dönüşüme kazandırarak iki ayrı projeye imza attı.
"Atmıyorum Hayata Katıyorum" ve "Eski Kıyafetlerle Oyuncak Yapmak" Projeleriyle İlçe Genelinde Çevre Bilinci Aşılanıyor
İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Kahraman'a, Tülin İlgün ve Ezgi Kanat koordinatörlüğünde yürütülen "Atmıyorum Hayata Katıyorum" projesi ile Betül Esra Yüksel, Nazan Enteroğlu ve Emine Akkuş koordinatörlüğünde yürütülen "Eski Kıyafetlerle Oyuncak Yapmak" projelerinin tanıtımları yapılarak desteklerinden dolayı teşekkür ziyareti gerçekleştirildi. Projeler, birçok farklı ülkenin ortaklığında düzenlendi ve İki Nisan İlkokulu öğretmenleri tarafından ilçemizi başarıyla temsil etti. Bu projelerle öğrencilere çevre bilinci aşılanarak geleceğe ve ekonomiye yatırım yapılıyor.
İpekyolu Belediyesi'nin Çevre Dostu Projeleri Destekleniyor
Proje koordinatörleri, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Kahraman'a makamında desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundular. Başkan Yardımcısı Kahraman, öğretmenlerden projelerin detayları hakkında bilgi alarak, emeklerinden dolayı tebrik etti. Ayrıca Kahraman, kentte ciddi anlamda çöp atma problemi olduğunu belirterek, atıkların geri dönüşüme kazandırılması için vatandaşlara büyük bir sorumluluk düştüğünü vurguladı.
İpekyolu Belediyesi'nin Çevre Dostu Hizmetleri Devam Ediyor
İpekyolu Belediyesi, her gün ilçe genelinde 70 araç ve 350 personelle 5 bin noktada temizlik hizmetlerini sürdürürken günlük 450 ton civarında çöp ve katı atık toplama işlemini gerçekleştiriyor. Ayrıca, merkez ve en yoğun kullanılan mahallelerdeki Mobil Atık Getirme Merkezlerinde geri dönüşüm faaliyetleriyle doğanın ekolojik dengesine katkı sağlanıyor ve çevreyle uyumlu bir toplumsal yaşam hedefleniyor.
Yorumlar
Yorum Gönder