Ekmeğini çamurdan çıkartıyorlar

KARS- Karsın Selimiye ilçesi Kotanlı köyünde yaşayan Kuytu ailesi aile mesleği olan çamurdan tandır yapma geleneğiyle geçimini sağlıyor.

Yaklaşık 1 asırdır çamura şekil veren Kuytu Ailesi atadan gelen geleneği yaşatıyor. Eşi, çocukları ve torunları ile annesinden öğrendiği tandır üretimi yapan Şemsettin Kuytu (70),Doğu ve G. Doğu Anadolu Bölgesinin vaz geçilmezlerinden olan ekmek ve yemek pişirme aracı çamurdan tandı işlini çocuklarına da öğretiyor. Çamurdan kazandıklarıyla hem ailesini geçindirdiğini hem de çocuklarına bu mesleği öğretmenin gururuyla geleneğin yaşatmasını istediğini ifade eden Şemsettin Kuytu: Zahmetli ama bir o kadarda meşakkatli bir iştir. Toprağını iyi seçmek lazım. Bir tandırın yapımı 10 gün sürüyor. Yapımı bitince 2 ay güneş görmeyen bir depoda dinlendirme yapılıp sonra yoğurtla kalaylıyoruz ve sayışa hazır hale geliyor.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bedirhanoğlu Yeniden Başkan Seçildi: Kongrede 50 Boş Oy Dikkat Çekti

Van’da Kadınlar Adalet İçin Yürüdü

Azadi (Özgürlük) meydanı ve kulesi

Edremit’te Sıkı Denetim

Van Çimento Kapılarını Basına Açtı | dunyadaVan, Flaş haberler,haber durağı, Van Bülten, Van haberleri

Hakkari’de Kayıplar Haftası Eylemi: “Sevdiklerimiz Nerede?”

Van'da 670 Esnaf İşini Terk Etti

Van Kalesi’nin Gizemli Dünyası

DARA ANTİK KENT(MARDİN)

Van Gölünde arkadaşını kurtarmaya çalışırken hayatından oldu