Ekmeğini çamurdan çıkartıyorlar

KARS- Karsın Selimiye ilçesi Kotanlı köyünde yaşayan Kuytu ailesi aile mesleği olan çamurdan tandır yapma geleneğiyle geçimini sağlıyor.

Yaklaşık 1 asırdır çamura şekil veren Kuytu Ailesi atadan gelen geleneği yaşatıyor. Eşi, çocukları ve torunları ile annesinden öğrendiği tandır üretimi yapan Şemsettin Kuytu (70),Doğu ve G. Doğu Anadolu Bölgesinin vaz geçilmezlerinden olan ekmek ve yemek pişirme aracı çamurdan tandı işlini çocuklarına da öğretiyor. Çamurdan kazandıklarıyla hem ailesini geçindirdiğini hem de çocuklarına bu mesleği öğretmenin gururuyla geleneğin yaşatmasını istediğini ifade eden Şemsettin Kuytu: Zahmetli ama bir o kadarda meşakkatli bir iştir. Toprağını iyi seçmek lazım. Bir tandırın yapımı 10 gün sürüyor. Yapımı bitince 2 ay güneş görmeyen bir depoda dinlendirme yapılıp sonra yoğurtla kalaylıyoruz ve sayışa hazır hale geliyor.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yüzen otel projesiyle Belediye milyonlarca liralık zarara uğratıldı

Van Çimento Kapılarını Basına Açtı | dunyadaVan, Flaş haberler,haber durağı, Van Bülten, Van haberleri

Van’da Eğitim Sancılı Başladı

Van'da kar ve fırtına hayatı felç etti

Halı ve kilim İplikleri nasıl hazırlanıyor

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı'ndan Asgari Ücret Talepleri: 30 Bin TL Olmalı

Hizan’ın Taş Evleri, Fotoğrafçılar ve Gezginlerin Yeni Gözdesi

Türkmenoğlu; Başlık: 'Van, Bölgenin Çekim Merkezi Oluyor'

Van'da 10 Günlük Gösteri Yürüyüşü ve Protesto Yasaklandı

Van ve İzmirdeki sanal şantaj çetesine baskın: 11 şüpheli yakalandı