Van ‘keledoş’u’ yarıştı
Geçmişten bu yana İpek Yolu güzergahında
yolcuların konakladığı mekanlara ev sahipliği yapan Van, zengin mutfağıyla ziyaretçileri
kendine çekiyor. Van'ın
yemek kültürünü oluşturan en önemli değerlerden olan ve dağlarda toplanan
otların kurutulmasıyla hazırlanan tescilli ‘Keledoş’, yapımı zahmetli
olmasından dolayı özel günlerde sofraları süslüyor.
Van Kültür ve Turizm İl
Müdürü Erol Uslu, ülkede 21-27 Mayıs tarihleri arasının 'Türk Mutfağı Haftası'
ilan edildiğini belirtti. Bu çerçevede ülkenin her noktasında bu haftanın
farklı etkinliklerle kutlandığını ifade eden İl Müdürü Uslu, "Bu
etkinliklerle bölgelerin sahip oldukları ve yok olmaya yüz tutmuş yemek
kültürlerinin tekrar gün yüzüne çıkarılması hedefleniyoruz” dedi.
Yorumlar
Yorum Gönder