Van Çimento Kapılarını Basına Açtı | dunyadaVan, Flaş haberler,haber durağı, Van Bülten, Van haberleri
Van Çimento Kapılarını Basına Açtı | dunyadaVan, Flaş haberler,haber durağı, Van Bülten, Van haberleri: Yıllar önce zarar ediyor gerekçesiyle önce Uzan grubuna daha sonara TMSF’ye devredilen ve 2009 yılında ise 33 milyon dolara Aşkale Çimento gurubuna satılan Van Çimento Fabrikası kapılarını basın mensuplarına açarak yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildi.
Van Çimento Kapılarını Basına Açtı
DUNYADAVAN.COM
VAN- Yıllar önce zarar ediyor gerekçesiyle önce Uzan grubuna daha sonara TMSF’ye devredilen ve 2009 yılında ise 33 milyon dolara Aşkale Çimento gurubuna satılan Van Çimento Fabrikası kapılarını basın mensuplarına açarak yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildi.
El değiştirildikten kısa süre sonra yaptığı 110 milyon dolarlık yatırımla çehresini değiştirerek gücüne güç katan Van çimento, Van'ın hatta bölgenin sosyal ve ekonomi yarasına harç olmaya devam ediyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir çok sosyal projeye ve aktiviteye de destek veren Van çimento çevreye olan duyarlılığıyla ve üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en önemli 4 fabrikası arasında yer almayı başardı.
Van Çimento Fabrikası Genel Müdürü Naci Rüzgar, “Aşkale Çimen
to’ya bağlı bir fabrika olan Van Çimento, genel anlamda bölge insanına katkı yapmak ve özellikle istihdam açısından ülke ekonomisine destek olmayı kendine misyon etmiştir” dedi.
to’ya bağlı bir fabrika olan Van Çimento, genel anlamda bölge insanına katkı yapmak ve özellikle istihdam açısından ülke ekonomisine destek olmayı kendine misyon etmiştir” dedi.
Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen fabrika yönetimi, çalışmalarını sine vizyon sunumlarla anlattı. Türkiye'nin kalkınma gayretlerine katkı sunmayı ilke edindiklerini ifade eden Rüzgar, "Misyonumuz gereği; özellikle istihdamı geliştirici ve ülkenin hammadde kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirme yönündeki atılımlarımız devam ediyor. Aşkale Çimento grubu olarak, Türkiye'de bir farklılık ortaya koyuyor. Türk ekonomisinde genellikle batı merkezli firmalar bizim bulunduğumuz bölgede yatırım ve satın almalar yaparken, biz tam tersini yapıyoruz. Bu da bölge insanı ve girişimcisine pozitif etki yapıyor" dedi.
NERDEN NEREYE
Temeli 1967 yılında atılan ve 1969 yılında ise üretim faaliyetine başlayan Van Çimento Sanayi Endüstrisi (ÇİTOSAN) zarar ediyor gerekçesiyle 36 yıl faaliyet gösteren fabrika tüm varlıklarıyla ilk özelleştirme yasasıyla 1996 yılında Cem Uzan'ın başını çektiği Rumeli Holdinge satıldı. Yaklaşık 2 yıl fabrikayı işleten Uzan Grubu, 2006 yılında Uzan’ların mal varlıklarına el konulmasıyla Van Çimento TMSF'ye devredildi. Bu değiştirmeden sonra 2 kez daha el değiştiren fabrika 2009 yılında Merkezi Erzurum’da bulunan Aşkale Çimento grubuna satıldı.
Aşkale Çimento tarafından satın alınan fabrikada 3 yılda yaklaşık 110 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi. ikinci üretim hattı ile birlikte 2 adet yeni çimento değirmeni yapıldı. Sevk sistemlerinin yenilenmesi, yeni kırıcı, gezervinç ve çelik silo gibi benzer araçlarla modern bir tesise kavuşturuldu. Yeşil alanları ve sosyal tesisleriyle giderek gelişmeye müsait arazı üzerinde kulu olan fabrika kampüsünde son bir yılda 13 bin yeni ağaç dikerek çevresini yeşillendirerek eko siteme katkı sunuyor.
‘GÖLÜ KİRLETMİYORUZ’
www.dunyadavan.comFabrika kampüsünde her biri 100 kişi kapasiteli 3 adet arıtma tesisinsin bulunduğunu belirten Rüzgar, “Van Gölü’yü kirletiyoruz” iddiaların asılsız olduğunu, bir gram atık bile göle akıtılmadığını belirterek, “çevreyi, gölü ve doğayı korumak için azami dikkat gösteriyoruz. Analizler Diyarbakır'da yapılıyor. Şimdiye kadar en ufak bir kirlilik veya çevre kirliliğine yol açtığımız ortaya çıkmadı. Uluslar arası bir şirketin denetiminden geçtik, en başarılı 3-4 tane şirket arasında yer almayı başardık. Bunun da tek nedeni çevreye , doğaya olan duyarlığımızın göstergesidir” dedi.
Yöre insanına önemli ölçüde istihdam alanı yarattıklarını belirten Genel Müdür Ruzgar, “ Şuan Fabrika bünyesin 192 kişi çalışmaktadır. Bunların çoğu Van’ın insanıdır. Hepsi de sendikalı, ve sosyal hak ve güvenceleri olan çalışanlarımızın iş güvenliği ve sağlığı konusunda ciddi eğitimlerle bilinçlendiriyoruz. Fabrikamızın ağır ve riskli iş kolu olduğundan dolayı eğitimlerimiz titizlikle yapılır ve denetlenir. Bu konuda gösterdiğimiz hassasiyetle 3 yıldızlı sertifika almayı başardık. Yıllar itibarıyla 2011-2012 yılında 420; 2013-2014 yılında 423; 2014-2016 yıllarında ise 482 iş gününde kazasız geçirdik. Bizim gibi ağır iş kolunda olan sektörler için bu çok önemli bir rakamdır” .
Yorumlar
Yorum Gönder